Wat is Taekwondo?

Taekwondo zoals dat nu beoefend wordt, is een moderne vechtsport, waarbij het accent van de technieken ligt op voeten en benen.
Letterlijk betekent Taekwondo: “Manier van voet en vuist”. Het is een sport voor iedereen, man of vrouw, jong en oud, recreatie-wedstrijd-, of topsporter.
De Taekwondo-sport leent zich uitstekend voor zowel recreatieve beoefening als voor wedstrijdsport. De spoort is daarbij uitermate
geschikt om de lichamelijke conditie te verbeteren en oud en jong beleven veel plezier aan de trainingen.

Wat doe je bij Taekwondo?

Taekwondo is een sport, waarbij veel wordt getraind op technische correct. Uitvoeren van diverse stoot- en traptechnieken.
Belangrijke training daarbij is bijvoorbeeld het evenwichtsgevoel… door de vele traptechnieken in deze sport, sta je nogal op een been.
Als allerlei technieken zijn aangeleerd, zoals standen, hand en voettechnieken, wordt in een latere fase souplesse, snelheid en kracht toegevoegd. De lichamelijke conditie zal daarmee gelijk tred moeten houden : Taekwondo is een inspannende ontspanning! De lichamelijke conditie is dus van groot belang, maar even belangrijk is de mentale training.